BONUS: Snimka stanja

Kako se osjećate većinu vremena u ovom sadašnjem životnom razdoblju? Navedite otprilike datum/mjesec: kada ste se zadnji put od srca nasmijali, jesu li vam pri tome navrle suze? Jesu li brige svakodnevno breme, liježete li s tjeskobom ili iznurenošću, s nezadovoljstvom i strahom? Budite li se noću od noćnih mora?

Kako provodite radno vrijeme, uvijek isto, sve gore, s nadom da će biti bolje, veseli vas jer ste odabrani u neki projekt, strpljivo čekate mirovinu?

Koliko vam ostane slobodnog vremena – samo za vas, ovdje ne računamo vrijeme noćnog odmora? Koliko izgubite vremena u gradskom prometu? Kako izgledaju vaši vikendi? Osjećate li krivnju jer svojoj djeci ne možete priuštiti vrijeme ni adekvatan odgoj? Frustriraju li vas odnosi u obitelji? Osjećate li se zapostavljeno? – ovo su samo neka od pitanja kao vodič.

Ostavite si dovoljno vremena za snimku stanja, nađite neko mirno mjesto i vrijeme. Budite iskreni prema sebi, ne uljepšavajte činjenice, i ne plašite se ako vaše bilješke predstavljaju film strave i užasa. Neke stvari u životu tragično sagledavamo, tovarimo dodatne brige, a one zapravo imaju i svoju ljepšu stranu, ali i svrhu. Mnoge situacije idu nama u prilog a da toga nismo svjesni. Opišimo sve što je dobro, sve što potiče ugodne i radosne emocije.

Kada osvijestite sadašnje stanje, napišite kako biste željeli da situacija izgleda ili izgleda još bolje. Da bi se stvari promijenile, morate ih vidjeti onakvima kakvima želite da budu. „Ono što imaš u mislima – imaš u rukama“.


Complete and Continue  
Discussion

0 comments